Geslaagde lancering website Repair Café Zundert

Op zaterdag 7 oktober jl. lanceerde wethouder Wesley van Steen met een druk op de knop de nieuwe website van het Repair Café Zundert. “Groen, gedreven én gemeenschapszin, dat zijn de kernwaarden van Zundert die precies van toepassing zijn op het Repair Café”, aldus de wethouder.

“Bij het Repair Café draait het om meer dan alleen het herstellen van kapotte spullen door handige vrijwilligers. Het is ook een plaats waar mensen samenkomen. Waar ruimte is voor een praatje en waar we van elkaar kunnen leren. Het is een prachtig idee dat de aandacht trekt en bijdraagt aan een duurzame wereld. Het repareren van spullen die anders op de afvalberg zouden belanden, is een belangrijke stap in de richting van een betere toekomst.” De wethouder stond ook stil bij de enthousiaste vrijwilligers die dit concept daadwerkelijk tot een succes maken. Met Kees Roovers als lichtend voorbeeld, die aan de wieg stond en veel heeft gedaan om het Repair Café van de grond te krijgen. Inmiddels is er een fijne groep behulpzame en handige vrijwilligers actief, die gemiddeld zo’n 20 tot 25 bezoekers per keer helpen. De wethouder bedankte alle vrijwilligers voor hun inzet, en riep op tot het verspreiden van de boodschap van duurzaamheid en gemeenschapszin.

Plannen voor de toekomst
De vrijwilligers werkten vorig jaar samen met studenten van Hogeschool Avans uit Breda. De studenten voerden een onderzoek uit naar de naamsbekendheid en deden voorstellen om beter zichtbaar en vindbaar te zijn. Eén van deze concrete stappen is de nieuwe website www.repaircafezundert.nl Op de website staan onder andere de data van het Repair Café en nieuwsberichten. Nu hebben de vrijwilligers plannen om zich meer te richten op het betrekken van de jeugd van Zundert bij het Repair Café. Kees Roovers: “Dit noemen we Repair Kids. We hebben allerlei ideeën over hoe we dit in samenwerking met scholen zouden kunnen doen.”

Iedere maand Repair Café
Iedere eerste zaterdag van de maand van 10.00 uur tot 13.00 uur staan vrijwilligers klaar om verschillende spullen een tweede leven te geven. Van kleding tot elektrische apparaten en van speelgoed tot meubels. Neem dus oude spullen mee en laat ze repareren bij het Repair Café!

Maatschappelijk project
De website is gebouwd door Dlogic, een van oorsprong Zunderts bedrijf. Zij dragen dit initiatief een warm hart toe en hebben daarom de website voor een gereduceerde prijs gebouwd. In de toekomst worden meer bedrijven benaderd om sponsor te worden van het Repair Café.

Deel:

Meer berichten:

Eerste Repair Café Rijsbergen druk bezocht!

Donderdag 22 februari jl. was een feestelijke dag. Het eerste Repair Café Zundert vond plaats op Rijserf in Rijsbergen. De vrijwilligers werden zeer warm welkom geheten door Avoord. En zelfs voordat de

Nu ook Repair Café in Rijsbergen

Het Repair Café is als vanouds iedere eerste zaterdag van de maand geopend van 10.00 tot 13.00 uur in het Pluspunt bij het Nonnekeshof aan de Burgemeester Manderslaan. Omdat het

Stuur ons een bericht