Aantal reparaties verdubbelt in 2023

Op 2 december jl. vond het laatste Repair Café van 2023 plaats. Tijd dus om de balans over het afgelopen jaar op te maken. En ook een goed moment om een blik op de toekomst te werpen. Tijdens de elf Repair Cafés die in 2023 plaatsvonden in het Pluspunt bij het Nonnekeshof werden in totaal 217 reparaties uitgevoerd.

Dit aantal levert een verdubbeling op van het aantal reparaties in 2022, het jaar waarin het Repair Café is opgestart. Net als in 2022 lukte het om ongeveer 65% van de aangeboden goederen succesvol te repareren. Als het niet lukte om tot een goed resultaat te komen, werd vaak een advies aan de bezoekers meegegeven over hoe het betreffende voorwerp alsnog zou kunnen worden gerepareerd.

 

Soort reparaties
De goederen die in 2023 ter reparatie werden aangeboden waren zeer divers. Huishoudelijke apparaten zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, strijkijzers en mixers scoorden het hoogste. Opvallend was het aantal naaimachines dat dit jaar ter reparatie werd aangeboden.

 

Een blik in de toekomst
Voor de vrijwilligers van het Repair Café is de grens nog lang niet bereikt. Zij zijn voornemens om in 2024 hun werkgebied uit te breiden. Op dit moment worden de eerste stappen gezet om te starten met Repair Kids in Zundert en worden afspraken gemaakt om pilotbijeenkomsten te organiseren in Rijsbergen met als doel om wellicht tot structurele Repair Cafés in Rijsbergen te komen.

 

Informatie op sociale en website
Klik hier voor het jaarverslag 2023. Volg voor actuele berichten het Repair Café op facebook. In Zundert zullen de Repair Cafés het komende jaar ook steeds weer gaan plaatsvinden op de eerste zaterdag van de maand in het Pluspunt bij het Nonnekeshof. Te beginnen op zaterdag 6 januari van 10.00 tot 13.00 uur in het Pluspunt bij het Nonnekeshof.

Deel:

Meer berichten:

Eerste Repair Café Rijsbergen druk bezocht!

Donderdag 22 februari jl. was een feestelijke dag. Het eerste Repair Café Zundert vond plaats op Rijserf in Rijsbergen. De vrijwilligers werden zeer warm welkom geheten door Avoord. En zelfs voordat de

Nu ook Repair Café in Rijsbergen

Het Repair Café is als vanouds iedere eerste zaterdag van de maand geopend van 10.00 tot 13.00 uur in het Pluspunt bij het Nonnekeshof aan de Burgemeester Manderslaan. Omdat het

Stuur ons een bericht